Ortak Dersler Koordinatörlüğü
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Ortak Dersler Koordinatörlüğü by Language "tr"
Now showing 1 - 3 of 3
Results Per Page
Sort Options
- PublicationÇocuklar için kısa oyunlar 1(Nerka Grup, 2024-04) Mustafa, Esma; 392828"Kısa Oyunlar-1" çocuklar için tasarlanmış büyüleyici bir drama kitabıdır. Klasik öykülerden ve komik senaryolardan türetilmiş oyunlar içeren kitap, öğrencileri iletişimsel bir yaklaşımla İngilizce öğrenmeye teşvik etmek için değerli bir araç olarak hizmet eder. Her oyun tipik olarak 4 veya 5 karakter içerir ve tüm sınıfın aktif katılımına izin verir. Kitap, dilsel gelişimin ötesinde, destekleyici bir ortam yaratarak korkusuzca kendi kendine düşünmeyi teşvik eder. Her oyunun sonunda, düşündürücü sorular öğrencileri eğlenceli bir şekilde meşgul eder. Daha da önemlisi, oyunlar okuyuculara nezaket, yardımseverlik ve sıkı çalışmanın erdemlerini hatırlatarak anlamlı dersler veriyor. "Kısa Oyunlar" böylece sadece dil becerilerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda önemli değerleri eğlenceli ve interaktif bir formatta aşılıyor.
- PublicationDoğuşundan ölümüne, yok oluşundan dirilişine yazar figürünün tarihsel değişimi(Bidge Yayınları, 2023) Koç, NesrinYazar figürü varlığı ve yokluğu etrafında şekillenen tartışmalar ile tarih boyunca edebiyatta önemli bir yer tutmuştur. Şüphesiz, bu tartışmaların en bilindik örneklerinden biri de Roland Barthes’ın “Yazarın Ölümü” denemesidir. Barthes’ın metni yaratan yazardan ziyade metnin kendisine yaptığı vurgu, metin okuma biçimlerini de kökten bir değişikliğe uğratmış, yazara karşı eleştirel bir tutum takınmış olan edebi teorilerin yaygın olarak benimsenmesi ile yazar metnin gerisine itilmiştir. Yine de yazar edebiyat dünyasında yazan kişi, yazman, karakter, Foucault açısından bir “işlev” ya da Barthes’ın deyimiyle “halıdaki figür” de olsa varlığını sürdürmeye devam etmiştir. Postmodernizm ve post-postmodernizm ise “ölmüş” olan yazarı yeniden ön plana çıkarmıştır. Postmodernizm ve sonrasındaki dönem değerlendirildiğinde postmodern ironinin yerini post-postmodern içtenliğin, yapısökümün yerini ise yeniden yapılandırmacı yöntemin almasıyla yazar algısında bir değişim yaşandığı söylenebilir. Bu çalışma, yazarın doğuşu, ölümü ve yeniden dirilişi bağlamında tarih boyunca yazar tanımının geçirdiği değişimleri ele alarak yazarlık ve otorite arasındaki ilişkiyi incelemektedir.
- PublicationGeçmişten günümüze uzaktan eğitim(Efe Akademi Yayınları, 2022) Şengel, Erhan; Aydın, Sevim; 385249; Karabatak, Songülİnsan, geçmişte yaşamış ve öğrenmiş olduklarının ürünüdür. Bu nedenle de insanın yaşamında öğrenmenin ve eğitimin rolü çok fazladır. Zaten eğitimin en önemli muhatabı insandır. İnsan da hem maddi hem manevi boyutları olan bir varlıktır. Bu varlığın devamı ve toplumda yer edinebilmesi için gerekli olan bilgi, beceri, anlayış da ancak eğitim yolu ile sağlanabilir. İnsanın daha değerli olmasını sağlayan eğitim, insanın doğuşundan başlayan ölümüne kadar devam eden bir gelişim sürecidir. Çünkü eğitim sonunda bir kişinin bilgi, beceri, anlayış ve davranışlarında kalıcı bir değişimin olması gerekir. Ancak bu değişim farklı şekillerde kendini göstermektedir. Ayrıca insan ihtiyacı olanı öğrendiği için ve öğrendiğinden insanlığın faydalanması için farklı alanlarda bilgi üretir ve ürettiği bilgileri topluma sunar. Tarihsel süreç içerisinde giderek kapsamını genişleten eğitim bilimi de pek çok bilim dalı etkileşime girmiştir. Çünkü eğitim biliminde disiplinler arası bilgi alıverişi oldukça önemlidir. Bu bağlamda Eğitim & Bilim kitap serimizde eğitimin farklı alt disiplinlerinden eğitim bilimlerinde uzman akademisyenlerin kaleminden siz okuyucularımıza hem bilimsel hem de entelektüel bilgiyi ulaştırmayı amaçladık. “Eğitim & Bilim-2022 kitabına özveriyle katkı sunan ve emeği geçen bölüm yazarlarına gönülden teşekkür ederim.